Blogg

Fjellsportfestivalen 23. februar

Dagen byrja med at eg, May-Tone, Ragnhild og Andrea måtte ta skibussen som gjekk 10:30 opp til Hodlekve. Dei skulle dekke kinesisk utfor junior, og eg skulle fotografere junior og senior. Kinesisk utfor går ut på at så og så mange juniorar og seniorar skal starte samtidig, og det er om å gjere å komme først til mål. Junior starta ikkje før 13:30, så vi hadde mange timar å slå i hjel. Vi satt inne med cafeen, og fekk litt informasjon om kor vi skulle gå for å komme oss til løypa. Sola skein, og heile gjengen ville berre ut i bakken for å stå på ski/brett. Ca. klokka 13. gjekk vi mot løypa, og vi kom fram i god tid. Eg jobba med blendar, lukkertida og ISO'en mens vi venta på at juniorane skulle starte. I dag valte eg å bruke min Sigma 30mm f/1.4, fordi eg skulle ta bileter av følelsane til dei som vant, korleis dei reagerte og slikt. I tillegg skulle eg ta litt miljøbilete. Føler at dette objektivet passar betre til det enn standardobjektivet. Då dei to første juniorane kom til mål, stod eg for langt unna, så fekk ikkje bileta slik eg ville. Dei måtte croppast ein del i photoshop under redigeringen. Då seniorane kom til mål stod eg nærmare, og bileta blei litt betre. Eg redigerte litt på lyset. Fargane og lyset var ganske så bra, så det trengst ikkje så mykje redigering. Bileta er no levert inn, og utplasseringa mi for denne gong er ferdig. Har hatt det utruleg kjekt, og skulle gjerne ha vore med meir.


Vi måtte gå eit stykke for å komme fram. På biletet ser vi May-Tone, og det er eg som er fotografen. 

Fjellsportfestivalen 22. februar

22. februar

Sida eg ikkje skulle bli med speedrider, så var eg på hotellet for å ta bileter mens Flat Moro var i gong. Då eg kom fram, var det ikkje så mange der, så eg starta med å få eit frivellig armbånd, slik at eg kan ta skibussen gratis på festivaldagane. Etter kvart kom Ragnhild, May-Tone og Andrea frå klassen, og eg vart med dei. I baren fant vi mange forskjellige spel, og vi satt oss ned for å spele Scrabble. Eg fann ut at dette var ein bra plass å ta bileter av Flat Moro, sida Flat Moro går ut på å slappe av på hotellet, spele brettspel og slikt. Eg kom dessverre på siste plassen i spelet, men det var kjekt.

Når klokka nærma seg 12:30 ringte eg transportsjefen, for Aslak Os sa eg måtte gjere det for å komme meg fram til Hodlekve. Det gjekk ingen bussar på dette tidspunktet. Etter kvart møtte eg ein på hotellet som skulle køyre meg. Vi prata litt om ski og diverse i bilen, og eg fekk vete meir om DownHill sykkel, som eg skulle ta bileter av. Konseptet er at 12 personar blir frakta heilt opp på toppen av Hodlekve, og skal sykle nedatt. Sida eg ikkje har ski, og aldri har vore i Hodlekve før, så blei eg plassert litt nede i bakken, slik at eg fekk med meg om noken fallt i ein sving. Publikum plasserte seg rundt om kring for å sjå, og alle venta i spenning. I mellomtida gjorde eg klart kameraet. Å innstille det rett var det lettaste. Då sykklistane kom, gjekk alt så full fart at det var vanskeleg å få med seg. Eg fekk bileter av alle, og eg tykkjer bileta blei bra. Einaste var at eg hadde berre standarslinsa til Canon, som er 18-55mm. Dette objektivet egner seg ikkje så bra til å ta bilete av sykklister i full fart, og som i tillegg er litt langt vekke. Eg måtte zoome ein del inn, og i tillegg beskjære bileta i photoshop. Ellers redigerte eg på lysstyrken, og fargane. På nokre av bileta gjorde eg himmelen meir blå, fordi fargen var så dyster.

Alt i alt har det vore ein fin dag. Blei litt venting, men det gjorde ingenting når sola skein. Eg gleda meg mykje til morgondagen!

Photo by christinegb

 

Biletet er tatt med min mobiltelefon, rett før DH-sykkel. 

 

Redaksjonsmøte med fotogruppa!

Medialinja ved Sogndal vgs har eigentleg utplassering i veke 9, men eg valte å ta den i vinterferien (veke 8), fordi då kunne eg vere med Bratt Moro/Fjellsportfestivalen å ta bileter. Eg har i det siste utvikla ein intresse for ski og snowboard, og er glad i å vere ute å ta bileter. Eg ser på dette som ein stor lærdom, og gleda meg veldig til å byrje. Torsdag 21. februar byrja "eventyret" med eit redaksjonsmøte. 

Klokka 16:00 møtte eg opp på Quality hotell, klar for redaksjonsmøte. Eg var usikker på kor eg skulle gå, og enda opp på feil rom. Aslak Os ringte meg, og forklarte kor dei satt, så eg fann fram til slutt.

Vi snakka om dei forskjellige vaktane våre, og kven som skulle fotografere kva. Eg fekk i oppdrag om å først fotografere speedrider, og deretter DH-sykkel med to andre. På lørdag skal eg fotografere kinesiskutfor. Vi snakka også om korleis vi skal levere bileta, og korleis vi skal redigere dei. Leveringen blir via dropbox, og som regel er det berre litt redigering på lys og fargar. I dropboxen skal vi levere 5-25 bilete kvar frå kvar event. Vi skal velge ut dei beste, og deretter skal redaksjonen velge ut dei som skal på trykk.

 Fredag 22. Februar om morgonen, ringte Aslak meg, og fortalte at eg trengte ikkje å fotografere speedrider, fordi forholda kunne bli litt vanskeleg. Det kunne bli vanskeleg å komme seg opp dit eg skulle stå for å få gode bileter, og vinden kunne snu. Eg fekk eit oppdrag om å ta bilete av Flat moro, som foregår på Quality Hotell. Etter det blir dett opp i Hodlekve i 13-tida.  Foto: Prosjekt til fordjuping

Da var jeg endelig ferdig med prosjekt til fordjuping. Alle bildene er tatt og redigert, og jeg har tatt dem i en fotobok, som er laget i inDesign. Hadde en del problemer med skriveren og slikt hjemme, så fikk ikke skreve ut bildene slik jeg ville. Bildene ble gule og grønne.. 

Siden jeg har tatt med sitat i fotoboka, så får jeg skrive dem her og:

Positive thinking, sees the invisible, feels the intagible and can achiebe the impossible


Everyone has someone in their life that keeps them looking forward to another day


If i haf a flower from everytime you made me smile, i'd have a garden to walk in forever


If you have good friends, no matter how life is sucking, they can make you laugh


I live in a world of fantasy so keep your reality away from me


Everyone wants to escape sometimes


Let's blow away


I lose myself in daydraming


Being yourself is the prettiest thing you can be


Sometimes, the smallest things take up the most room in your heart


Every teardrop is a waterfall


Imagination will take you everywhere


It is the little things in life that makes you smile


Even the darkest night will end and the sun will rise


Every new day is another chance to change your life

Life won't wait for you


Don't go, please stay

I am the ocean, i am the sea, there is a world inside of me

Godt i gang med PTF

I noen uker nå har vi jobber med ptf, prosjekt til fordjupning. Jeg har valgt temaet mitt, som er foto. Jeg skal ta bilder av natur og diverse ting, som kan være morsomme og gi en god følelse. Skal prøve å være kreativ. Blir en del naturfoto, og jeg vil legge til en tekst på noen av bildene. Blir veldig inspirert av bilder med sitat på, eller en setning av en sang. 

I dag skal vi levere inn en produksjonsplan. Jeg tror jeg ligger godt an med den, men trenger respons. Må også spørre en lærer som kan være min kontakt gjennom prosjektet. 

Ellers har jeg til nå planlagt hvilken bilder jeg skal ta, når jeg skal ta dem, og om jeg skal bruke modell. Har også funnet ut når vi har timer med ptf, og hvilket utstyr jeg skal bruke. Skal bruke mitt eget Canon EOS 500D, og låne objektiv fra skolen. Blir nok macro og vidvinkel. Kanskje noen andre, hvis læreren anbefaler det. 

Til slutt skal vi skrive en rapport. I den rapporten skal man ha med stoff som man skal ha lest, så derfor må jeg lese 150 sider. Skal lese fra lærebok og diverse foto-magasiner, hvis jeg finner det på biblioteket. 

Produktet skal ende opp i en scrapbook, så det må eg undersøke også. Bør undersøke det snart, for man vet aldri om leveringstiden er lang. 

Mye å passe på, med andre ord!


Tatt av meg, til prosjektet "fotobok". De andre bildene ligger på min andre blogg, http://crhistinebooe.blogg.no/


Nytt design!

Da har jeg endelig fått ordnet nytt design på bloggen, takket være Ann Kristin, http://dressedinblue.blogg.no/! Wiii! 

Nå blir det juleferie på denne bloggen. Starter vel opp igjen når skolen starter igjen! 

GOOOOOD JUL! 

Klar for prøve

Om ikke så lenge blir det prøve i animasjon, elelr i flash da. Jeg har prøvd å stappe hodet mitt fullt med informasjon om hvordan man lager motion tween og movie clip. Har også fått laget en classic tween, selvom jeg ikke er helt sikker på hva jeg gjorde.. Men det ble da en firkant surrende frem og tilbake!

I movie clip, så kan man få en runding til å gå en vei, og tilbake. Jeg brukte samme metode på motion tween, for å få den til å gå tilbake. Vi klikket cmd for å velge en celle med det referanseproduktet jeg ville kopiere. Så holdt jeg alt inne, og dro punktet bort til det punktet jeg vil bytte den ut med. 

Har ikke fått exportert noe i dag, pga mangel på tid, så blir ingen film med sirkler som surrer rundt på et hvitt ark. 

 

Ball Motion Tween

I media timene i dag har jeg og Ragnhild prøvd oss på introen. Eller, Ragnhild prøvde seg på det. Jeg fant ut at jeg kunne øve til prøven vi skal ha i morgen! Så jeg lagde meg en liten Motion Tween. Den ble meget fantastisk, må jeg si. Stolt. Skal lage mange slike etter skolen, for jeg må få til dette her, hihi. Er lei av å ikke få til noe! Så disse tutorialene Per har lagt ut på Frotner hjalp virkelig! Fikk med meg noe! 

 

Flink ja?

Tirsdag er en lang dag

Tirsdager er alltid lange. Men den i går gikk nå fort, selvom jeg ikke helt vet hva jeg holder på med. Jeg letet i hvert fall etter lyder på soundtrack som vi kan bruke i filmen, og jeg fant en fin MOHAHAHHA latter. Men om den passer, vet jeg ikke helt.. Vi sliter i hvert fall med å komme i gang med animasjonen! Vi blir nok ikke ferdige til fredag.. Og da skal vi ha prøve og, sååå jeg må lese. Huffhuff.

Oppdatert design

Jeg har oppdatert designet i dag. Ble ryddigere nå, wihuuu
I dag er det mandag

Jeg og Ragnhild har planlagt litt mer. Vi har faktisk funnet en tittel! Også har vi fått hjelp av Per med animasjonstips og slikt. Ragnhild fikk til å lage en fyr som går i flash. Per tegnet den, også la vi den innpå flash, tegnet oppå, også fikk vi han til å gå. Eller, jeg datt ut etter hvert.. Gikk for fort. Ragnhild fikk det til, så det var jo bra!

Ellers fikk jeg sjokolade i pakkekalenderen! 

Dagen har altså vært en bra dag!

Freeeeedag

På fredaget jobbet jeg og Ragnhild mer med grafikken. Vi kom litt videre på den. Jeg har jo tegnet alt i photoshop, så jeg var nødt til å få alt til å bli flash-fil. Det var en lang og hard prosess, så fikk bare tid til en av tingene. Tok også en liten pause med å tegne en animekarakter, Naruto. 
Slide animasjon

I går jobbet vi med å lage en "slide animasjon", som jeg kaller den. Vi lagde en forside i photoshop, også 4 andre bilder der vi hadde bilder av alle på gruppene, og synosiset til hver gruppe. Var gøy å ha noe konkret å jobbe med for en gangs skyld! Meeen da vi skulle legge alt inni flash, begynte probleme. Jeg klarte ikke å henge med tavleundervisningen, så slet litt. Fikk hjelp til slutt, og da skjønte jeg det litt mer. Er så mye å passe på, og flash syns jeg er det vanskligste programmet vi har brukt til nå. Til slutt fikk jeg levert den på fronter. 

Fikk også tid til å lage en bakgrunn til animasjonen! Men bruker photoshop, og alt skal inn i flash til slutt, så lurer litt på hvilken filformat jeg skal lagre det i.. Yeeeeyee, finner vel ut av det!
 

Onsdagen

I går viste Per oss en film om hvordan de lagde animasjon før alt dette med data kom. Det så ut som om det var en stoooor jobb, men de var flinke! De drev med rotoscoping, som vil si å tegne oppå det du har tatt bilde av. De har brukt noen år på den, og filmen varer i ca 1 time og 30 minutter. 

Var i grunnen ganske intressant å se, og jeg fant i hvert fall ut at jeg aldri hadde klart noe sånt. Jeg har ikke tolmodigheten til det. 


http://bokmerker.org/wp-content/2011/05/rotoscoping-topper.jpg

 


Tegnebrett

I dag har gruppen tegnet hele dagen. Vi har brukt tegnebrett, og tegnet en del av grafikken. er en del igjen, så vi er langt i fra ferdig. Alle har laget den delen av grafikken som er lettest, haha. Til å begynne med ville jeg venne meg litt til tegnebrettet, så da tegnet jeg de to personene på bildet over. Ble meget fornøyd! Hihi

Etter mange timer i strekk med tegning på data, blir man sliten. Men vi har fått gjort en del, og vi deler nå en mappe på Dropbox, der vi har lastet opp det vi har tegnet i dag. Vi skal prøve å få ferdig grafikken til torsdag. Føler på meg det kommer til å bli litt av en jobb.. Men får satse på at det går fint!

 

5. desember: tegnebrett

I går fikk vi utdelt tegnebrett som vi kan bruke til å lage grafikken til animasjonen. Jeg og Ragnhild innstallerte det på macen vår, og satt i siste timen og tegnet masse tull. Tegnet mer på den, men fikk ikke lagret den, for plutselig gikk macen tom for batteri.

I dag skal jeg tegne en mac og lysbryter. Så skal vi se mer hva jeg skal tegne etter det. 

fredag 2. desember

På fredag hadde vi media hele dagen. I de første timene tok vi et lydopptak, der vi leste et dikt. Deretter la vi det inn i soundtrack, også over i flash. Skjønte ikke helt med å legge det inn i flash, menmen. Det kommer nok etter hvert!

Etter det planla jeg og gruppen min mer på produksjonsplanen, og vi tegnet ferdig storyboarden. Vi fikk også tid til å skrive hva slags lyder og slik vi vil ha med i animasjonen. Vi har også tegnet litt av grafikken, og vet mer hva vi skal ha med. 

Å sitte forann macen i mange timer, er ikke lett. Så den siste timen slappet jeg litt av med å tegne manga karakterer, og vi fikk gå litt tidligere!

1. desember

I dag hadde vi fire timer med media. Jeg, Ragnhild og Sondre diskuterte mer om historien vår med Per. Vi begynte også å tegne grafikken, og litt mer på storyboarden. Målet denne uken er å bli ferdig med storyboarden og grafikken. Vi har ikke så mange karakterer, men er værre med bakgrunner osv vi må tegne.

Det jeg kvir meg mest til er å animere. Tegne alt om igjen og om igjen. Vet jeg kommer til å bli lei, spess siden jeg skjønner fint lite av flash. Ikke bra. 

I morgen har vi media hele dagen, så da blir det fullfart! 

Lite media på onsdager

På onsdager har vi ikke så mye media, så vi har ikke gjort så mye. Johnny viste en animasjon, og etter min mening er den sykt bra laget! Likte den skikkelig godt! Så vi satt og analyserte den.

I klassens time snakket Per med meg, Sondre og Ragnhild. Han hadde ordnet begynnelsen på et storyboard, slik at historien vår ble enda bedre. Blir myyyyye mer jobb, men jeg tror resultatet blir bra!

Min første animasjon

 

Dette er en del av det vi har gjort på i dag. Vi hadde en del tekniske problemer i dag, og det var at photoshopen var på 64 bit, og vi måtte ha på 32. Hele klassen googlet for å finne det ut, og til slutt fant Per en video som forklarte hva vi skulle gjøre. Var ganske enkelt.. Så var det flere problemer jeg ikke skjønte meg på, og til slutt fikk vi laget en animasjon etter en del frustrasjon og tegning. Den ble ikke så lang da, menmen. Får bare være. Syns det var litt gøy å tegne oppå bilder, men husker knapt hvordan jeg gjorde det.. 

Vi begynte i hvert fall med å lage en 1 minuts video av oss selv, og tok den inn i photoshop (da vi til slutt fikk det til). Der ble filmen lagd i layers, og vi kunne ta vekk de vi ikke ville ha. Deretter troor jeg at vi exporterte filene, også la vi dem innpå Flash, og begynte å tegne. Meeen jeg valgte å tegne piraten i stede for meg selv, haha. Piraten var utfordring nok.. 

Etterhvert får vi håpe det blir flere slike fantastiske små animasjoner! 

Storyboard

I dag har vi jobbet med storyboarden til animasjonen. Har ikke så mange media-timer, men nok til at vi straks er ferdige! Raghnild må bare tegne storyboarden mer skikkelig, slik at ikke alt er fullfart skissetegning. Per hjalp oss med noen ideer, slik at storyboarden blir mer utfyllt enn det vi hadde gjort det. Vi måtte også bytte ut et vindu med en klokke, haha. 

Vi har også sett på litt musikk vi kan ha med i animasjonen, men da må vi i grunnen lage musikk selv pga copyright osv. Så vi har planlagt litt lyder vi skal lage. Og vi kom på at en tittel hadde vært fint å hatt på filmen.. 

Når timen er ferdig skal vi levere inn storyboarden, også får vi respons på den av Per. 


http://www.imento.no/bilder/papir760.jpg

En medianblogg

Før lunch opprettet hele klassen en blogg vi skal bruke i mediatimene. Her vil det komme masse informasjon om det vi gjør på osv. 

 

Velkommen til min blogg!

Dette er den første posten på min nye blogg ;)

hits