februar 2013

Fjellsportfestivalen 23. februar

Dagen byrja med at eg, May-Tone, Ragnhild og Andrea måtte ta skibussen som gjekk 10:30 opp til Hodlekve. Dei skulle dekke kinesisk utfor junior, og eg skulle fotografere junior og senior. Kinesisk utfor går ut på at så og så mange juniorar og seniorar skal starte samtidig, og det er om å gjere å komme først til mål. Junior starta ikkje før 13:30, så vi hadde mange timar å slå i hjel. Vi satt inne med cafeen, og fekk litt informasjon om kor vi skulle gå for å komme oss til løypa. Sola skein, og heile gjengen ville berre ut i bakken for å stå på ski/brett. Ca. klokka 13. gjekk vi mot løypa, og vi kom fram i god tid. Eg jobba med blendar, lukkertida og ISO'en mens vi venta på at juniorane skulle starte. I dag valte eg å bruke min Sigma 30mm f/1.4, fordi eg skulle ta bileter av følelsane til dei som vant, korleis dei reagerte og slikt. I tillegg skulle eg ta litt miljøbilete. Føler at dette objektivet passar betre til det enn standardobjektivet. Då dei to første juniorane kom til mål, stod eg for langt unna, så fekk ikkje bileta slik eg ville. Dei måtte croppast ein del i photoshop under redigeringen. Då seniorane kom til mål stod eg nærmare, og bileta blei litt betre. Eg redigerte litt på lyset. Fargane og lyset var ganske så bra, så det trengst ikkje så mykje redigering. Bileta er no levert inn, og utplasseringa mi for denne gong er ferdig. Har hatt det utruleg kjekt, og skulle gjerne ha vore med meir.


Vi måtte gå eit stykke for å komme fram. På biletet ser vi May-Tone, og det er eg som er fotografen. 

Fjellsportfestivalen 22. februar

22. februar

Sida eg ikkje skulle bli med speedrider, så var eg på hotellet for å ta bileter mens Flat Moro var i gong. Då eg kom fram, var det ikkje så mange der, så eg starta med å få eit frivellig armbånd, slik at eg kan ta skibussen gratis på festivaldagane. Etter kvart kom Ragnhild, May-Tone og Andrea frå klassen, og eg vart med dei. I baren fant vi mange forskjellige spel, og vi satt oss ned for å spele Scrabble. Eg fann ut at dette var ein bra plass å ta bileter av Flat Moro, sida Flat Moro går ut på å slappe av på hotellet, spele brettspel og slikt. Eg kom dessverre på siste plassen i spelet, men det var kjekt.

Når klokka nærma seg 12:30 ringte eg transportsjefen, for Aslak Os sa eg måtte gjere det for å komme meg fram til Hodlekve. Det gjekk ingen bussar på dette tidspunktet. Etter kvart møtte eg ein på hotellet som skulle køyre meg. Vi prata litt om ski og diverse i bilen, og eg fekk vete meir om DownHill sykkel, som eg skulle ta bileter av. Konseptet er at 12 personar blir frakta heilt opp på toppen av Hodlekve, og skal sykle nedatt. Sida eg ikkje har ski, og aldri har vore i Hodlekve før, så blei eg plassert litt nede i bakken, slik at eg fekk med meg om noken fallt i ein sving. Publikum plasserte seg rundt om kring for å sjå, og alle venta i spenning. I mellomtida gjorde eg klart kameraet. Å innstille det rett var det lettaste. Då sykklistane kom, gjekk alt så full fart at det var vanskeleg å få med seg. Eg fekk bileter av alle, og eg tykkjer bileta blei bra. Einaste var at eg hadde berre standarslinsa til Canon, som er 18-55mm. Dette objektivet egner seg ikkje så bra til å ta bilete av sykklister i full fart, og som i tillegg er litt langt vekke. Eg måtte zoome ein del inn, og i tillegg beskjære bileta i photoshop. Ellers redigerte eg på lysstyrken, og fargane. På nokre av bileta gjorde eg himmelen meir blå, fordi fargen var så dyster.

Alt i alt har det vore ein fin dag. Blei litt venting, men det gjorde ingenting når sola skein. Eg gleda meg mykje til morgondagen!

Photo by christinegb

 

Biletet er tatt med min mobiltelefon, rett før DH-sykkel. 

 

Redaksjonsmøte med fotogruppa!

Medialinja ved Sogndal vgs har eigentleg utplassering i veke 9, men eg valte å ta den i vinterferien (veke 8), fordi då kunne eg vere med Bratt Moro/Fjellsportfestivalen å ta bileter. Eg har i det siste utvikla ein intresse for ski og snowboard, og er glad i å vere ute å ta bileter. Eg ser på dette som ein stor lærdom, og gleda meg veldig til å byrje. Torsdag 21. februar byrja "eventyret" med eit redaksjonsmøte. 

Klokka 16:00 møtte eg opp på Quality hotell, klar for redaksjonsmøte. Eg var usikker på kor eg skulle gå, og enda opp på feil rom. Aslak Os ringte meg, og forklarte kor dei satt, så eg fann fram til slutt.

Vi snakka om dei forskjellige vaktane våre, og kven som skulle fotografere kva. Eg fekk i oppdrag om å først fotografere speedrider, og deretter DH-sykkel med to andre. På lørdag skal eg fotografere kinesiskutfor. Vi snakka også om korleis vi skal levere bileta, og korleis vi skal redigere dei. Leveringen blir via dropbox, og som regel er det berre litt redigering på lys og fargar. I dropboxen skal vi levere 5-25 bilete kvar frå kvar event. Vi skal velge ut dei beste, og deretter skal redaksjonen velge ut dei som skal på trykk.

 Fredag 22. Februar om morgonen, ringte Aslak meg, og fortalte at eg trengte ikkje å fotografere speedrider, fordi forholda kunne bli litt vanskeleg. Det kunne bli vanskeleg å komme seg opp dit eg skulle stå for å få gode bileter, og vinden kunne snu. Eg fekk eit oppdrag om å ta bilete av Flat moro, som foregår på Quality Hotell. Etter det blir dett opp i Hodlekve i 13-tida.  hits