desember 2011

Nytt design!

Da har jeg endelig fått ordnet nytt design på bloggen, takket være Ann Kristin, http://dressedinblue.blogg.no/! Wiii! 

Nå blir det juleferie på denne bloggen. Starter vel opp igjen når skolen starter igjen! 

GOOOOOD JUL! 

Klar for prøve

Om ikke så lenge blir det prøve i animasjon, elelr i flash da. Jeg har prøvd å stappe hodet mitt fullt med informasjon om hvordan man lager motion tween og movie clip. Har også fått laget en classic tween, selvom jeg ikke er helt sikker på hva jeg gjorde.. Men det ble da en firkant surrende frem og tilbake!

I movie clip, så kan man få en runding til å gå en vei, og tilbake. Jeg brukte samme metode på motion tween, for å få den til å gå tilbake. Vi klikket cmd for å velge en celle med det referanseproduktet jeg ville kopiere. Så holdt jeg alt inne, og dro punktet bort til det punktet jeg vil bytte den ut med. 

Har ikke fått exportert noe i dag, pga mangel på tid, så blir ingen film med sirkler som surrer rundt på et hvitt ark. 

 

Ball Motion Tween

I media timene i dag har jeg og Ragnhild prøvd oss på introen. Eller, Ragnhild prøvde seg på det. Jeg fant ut at jeg kunne øve til prøven vi skal ha i morgen! Så jeg lagde meg en liten Motion Tween. Den ble meget fantastisk, må jeg si. Stolt. Skal lage mange slike etter skolen, for jeg må få til dette her, hihi. Er lei av å ikke få til noe! Så disse tutorialene Per har lagt ut på Frotner hjalp virkelig! Fikk med meg noe! 

 

Flink ja?

Tirsdag er en lang dag

Tirsdager er alltid lange. Men den i går gikk nå fort, selvom jeg ikke helt vet hva jeg holder på med. Jeg letet i hvert fall etter lyder på soundtrack som vi kan bruke i filmen, og jeg fant en fin MOHAHAHHA latter. Men om den passer, vet jeg ikke helt.. Vi sliter i hvert fall med å komme i gang med animasjonen! Vi blir nok ikke ferdige til fredag.. Og da skal vi ha prøve og, sååå jeg må lese. Huffhuff.

Oppdatert design

Jeg har oppdatert designet i dag. Ble ryddigere nå, wihuuu
I dag er det mandag

Jeg og Ragnhild har planlagt litt mer. Vi har faktisk funnet en tittel! Også har vi fått hjelp av Per med animasjonstips og slikt. Ragnhild fikk til å lage en fyr som går i flash. Per tegnet den, også la vi den innpå flash, tegnet oppå, også fikk vi han til å gå. Eller, jeg datt ut etter hvert.. Gikk for fort. Ragnhild fikk det til, så det var jo bra!

Ellers fikk jeg sjokolade i pakkekalenderen! 

Dagen har altså vært en bra dag!

Freeeeedag

På fredaget jobbet jeg og Ragnhild mer med grafikken. Vi kom litt videre på den. Jeg har jo tegnet alt i photoshop, så jeg var nødt til å få alt til å bli flash-fil. Det var en lang og hard prosess, så fikk bare tid til en av tingene. Tok også en liten pause med å tegne en animekarakter, Naruto. 
Slide animasjon

I går jobbet vi med å lage en "slide animasjon", som jeg kaller den. Vi lagde en forside i photoshop, også 4 andre bilder der vi hadde bilder av alle på gruppene, og synosiset til hver gruppe. Var gøy å ha noe konkret å jobbe med for en gangs skyld! Meeen da vi skulle legge alt inni flash, begynte probleme. Jeg klarte ikke å henge med tavleundervisningen, så slet litt. Fikk hjelp til slutt, og da skjønte jeg det litt mer. Er så mye å passe på, og flash syns jeg er det vanskligste programmet vi har brukt til nå. Til slutt fikk jeg levert den på fronter. 

Fikk også tid til å lage en bakgrunn til animasjonen! Men bruker photoshop, og alt skal inn i flash til slutt, så lurer litt på hvilken filformat jeg skal lagre det i.. Yeeeeyee, finner vel ut av det!
 

Onsdagen

I går viste Per oss en film om hvordan de lagde animasjon før alt dette med data kom. Det så ut som om det var en stoooor jobb, men de var flinke! De drev med rotoscoping, som vil si å tegne oppå det du har tatt bilde av. De har brukt noen år på den, og filmen varer i ca 1 time og 30 minutter. 

Var i grunnen ganske intressant å se, og jeg fant i hvert fall ut at jeg aldri hadde klart noe sånt. Jeg har ikke tolmodigheten til det. 


http://bokmerker.org/wp-content/2011/05/rotoscoping-topper.jpg

 


Tegnebrett

I dag har gruppen tegnet hele dagen. Vi har brukt tegnebrett, og tegnet en del av grafikken. er en del igjen, så vi er langt i fra ferdig. Alle har laget den delen av grafikken som er lettest, haha. Til å begynne med ville jeg venne meg litt til tegnebrettet, så da tegnet jeg de to personene på bildet over. Ble meget fornøyd! Hihi

Etter mange timer i strekk med tegning på data, blir man sliten. Men vi har fått gjort en del, og vi deler nå en mappe på Dropbox, der vi har lastet opp det vi har tegnet i dag. Vi skal prøve å få ferdig grafikken til torsdag. Føler på meg det kommer til å bli litt av en jobb.. Men får satse på at det går fint!

 

5. desember: tegnebrett

I går fikk vi utdelt tegnebrett som vi kan bruke til å lage grafikken til animasjonen. Jeg og Ragnhild innstallerte det på macen vår, og satt i siste timen og tegnet masse tull. Tegnet mer på den, men fikk ikke lagret den, for plutselig gikk macen tom for batteri.

I dag skal jeg tegne en mac og lysbryter. Så skal vi se mer hva jeg skal tegne etter det. 

fredag 2. desember

På fredag hadde vi media hele dagen. I de første timene tok vi et lydopptak, der vi leste et dikt. Deretter la vi det inn i soundtrack, også over i flash. Skjønte ikke helt med å legge det inn i flash, menmen. Det kommer nok etter hvert!

Etter det planla jeg og gruppen min mer på produksjonsplanen, og vi tegnet ferdig storyboarden. Vi fikk også tid til å skrive hva slags lyder og slik vi vil ha med i animasjonen. Vi har også tegnet litt av grafikken, og vet mer hva vi skal ha med. 

Å sitte forann macen i mange timer, er ikke lett. Så den siste timen slappet jeg litt av med å tegne manga karakterer, og vi fikk gå litt tidligere!

1. desember

I dag hadde vi fire timer med media. Jeg, Ragnhild og Sondre diskuterte mer om historien vår med Per. Vi begynte også å tegne grafikken, og litt mer på storyboarden. Målet denne uken er å bli ferdig med storyboarden og grafikken. Vi har ikke så mange karakterer, men er værre med bakgrunner osv vi må tegne.

Det jeg kvir meg mest til er å animere. Tegne alt om igjen og om igjen. Vet jeg kommer til å bli lei, spess siden jeg skjønner fint lite av flash. Ikke bra. 

I morgen har vi media hele dagen, så da blir det fullfart! 


Profilbilde />
</a></div></div>
<div id=

Christine Gjøen Bøe

Media blogg :D

Kategorier

Blogg/

Arkiv

Desember 2011/ November 2011/
hits